Δελτία Τύπου

Πρακτικό σεμινάριο «Εξατομικευμένη Διατροφή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρακτικό σεμινάριο «Εξατομικευμένη Διατροφή. Μεταφράζοντας τη Διατροφογενετική/Διατροφογενωμική Έρευνα σε Κατευθυντήριες Οδηγίες Διατροφής» (http://www.diaviou.teicrete.gr/node/57) τα Σαββατοκύριακα 19-20 & 26-27 Μαρτίου 2016, το οποίο είχε οργανωθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες απεκόμισαν οι καθηγητές Αχιλλέας Γραβάνης, καθ/της φαρμακολογίας, Γεώργιος Φραγκιαδάκης αν/της καθ/της βιοχημείας, Αριστείδης Ηλιόπουλος καθ/της Μοριακής Βιολογίας και Αναστασία Μαρκάκη επ. καθ/τρια διατροφής. Πρωτοποριακά στοιχεία του σεμιναρίου ήταν η παρουσίαση πραγματικών περιστατικών και η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Το σεμινάριο αναμένεται να επαναληφθεί με νέα περιστατικά το Δεκέμβριο του 2016 (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση)

Βράβευση συσκευασίας Genosophy

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, στο αμφιθέατρο Maroussi Plaza, η τελετή απονομής των πρώτων Packaging Innovation Awards 2016 (http://www.packagingawards.gr/). Η Εμβιοδιαγνωστική και η συνεργαζόμενη εταιρεία ΚΜ Creative έλαβαν το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία “Pharmaceutical and Medical” για το κιτ των γενετικών ελέγχων GENOSOPHY(R)

Βράβευση πακέτου συσκευασιών Genosophy

Το Μάιο του 2016 οι εταιρείες KM creative και Εμβιοδιαγνωστική παρέλαβαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ατλάντα των ΗΠΑ το διεθνούς κύρους βραβείο “the Dieline award”. Πιο αναλυτικά έλαβαν την ιδιαίτερα τιμητική διάκριση 2nd place ανάμεσα σε περισσότερες από 1300 συμμετοχές στην κατηγορία Health, Cosmetics, Fragrance, Fashion για τη συσκυασία και το σταντ του GENOSOPHY kit.

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της European Society of Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity

14-15 Οκτωβρίου 2016 Παρουσιάστηκαν στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της European Society of Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity, πρακτικές εφαρμογές του GENOSOPHY®. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν 4 περιστατικά εφαρμογής του GENOSOPHY® τα οποία καλύπτουν 4 διαφορετικές κατηγορίες: φυσιολογικό άτομο με δυσκολία διατήρησης του βάρους του, παχύσαρκο παιδί, επαγγελματίας μοντέλο με υψηλές απαιτήσεις και υπέρβαρος με οικογενειακό ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη. Παρουσιάζονται τα γονίδια που μελετήθηκαν και οι συστάσεις που έγιναν από τους διαιτολόγους, η αιτιολόγηση των συγκεκριμένων συστάσεων με βάση τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα και τα αποτελέσματα της προσέγγισης. Αναφέρθηκε από τα άτομα που πραγματοποίησαν το γενετικό έλεγχο υψηλού βαθμού ικανοποίηση τόσο άμεσα όσο και μετά την πάροδο 2 μηνών, η οποία οφείλεται αντίστοιχα στην ευχρηστία της μεθόδου και στην επίτευξη των διαφορετικών στόχων που είχαν τα παραπάνω άτομα όταν επισκέφτηκαν τον επαγγελματία υγείας. Οι διαιτολόγοι επίσης ανέφεραν ότι το αποτέλεσμα του διατροφογενετικού τεστ οδήγησε σε τροποποίηση της διαιτολογικής προσέγγισης και σε μεγαλύτερη συμμόρφωση των ασθενών στη οδηγίες και στο follow up. Διαπίστωσαν ότι ο ασθενής/πελάτης τη θεωρεί προσωπική και δεν την προτείνει ή την επιβάλλει σε άλλα άτομα αφού η διαιτολογική προσέγγιση θα πρέπει να αφορά όλη την οικογένεια αλλά και να διαφέρει μεταξύ των ατόμων.