top of page

ΠΩΣ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΕΣΤ;

Βασικές πληροφορίες 

H λήψη του δείγματος γίνεται με τη χρήση του στυλεού που βρίσκεται μέσα στο κιτ δειγματοληψίας, το οποίο παρέχεται από την εταιρεία κατόπιν παραγγελίας.

 

Πριν τη λήψη του δείγματος, συμπληρώστε σωστά και ολοκληρωμένα το έντυπο συγκατάθεσης, καθώς και το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται μέσα σε κάθε κιτ δειγματοληψίας.

Μετά τη λήψη του δείγματος, ο στυλεός καλά κλεισμένος, μαζί με το συμπληρωμένο συμφωνητικό και το ερωτηματολόγιο, τοποθετούνται σε φάκελο αποστολής (κατά προτίμηση με φυσαλίδες) χωρίς παγοκύστη. Τους καλοκαιρινούς μήνες η αποστολή του δείγματος πρέπει να γίνεται με τη συνοδεία παγοκύστης, διότι οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν το δείγμα.

Προσοχή: Aποφύγετε κάθε επαφή με την κεφαλή του στυλεού.

Τρόπος λήψης δείγματος

Το στόμα του πελάτη-ασθενή θα πρέπει να είναι καθαρό για τουλάχιστον μία ώρα πριν τη δειγματοληψία (αποχή από τρόφιμα, υγρά, κάπνισμα, χρήση μαστίχας - καραμέλας, οδοντόκρεμας, οδοντικού νήματος - διαλύματος, ή κραγιόν). Αμέσως πριν τη δειγματοληψία πρέπει να καταπίνεται το εκκρινόμενο σάλιο.

Τα κύτταρα μαζεύονται από το εσωτερικό του μάγουλου με τρίψιμο που διαρκεί τουλάχιστον 3-4 λεπτά. Ιδανικά, ο επιστήμονας υγείας χρονομετρεί και ο πελάτης συλλέγει μόνος του τα κύτταρα από το εσωτερικό του στόματος. Στόχος της δειγματοληψίας είναι να συλλεχθούν όσο το δυνατό περισσότερα κύτταρα από το εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο).

Εικόνα6.jpg

Βήμα 1

Σημειώστε στους ειδικούς σωλήνες συλλογής το όνομα του υπό εξέταση ατόμου και την ημερομηνία δειγματοληψίας.

Βήμα 2

Ανοίξτε το πλαστικό κάλυμμα και αφαιρέστε προσεκτικά τον αποστειρωμένο στυλεό συλλογής κυττάρων.

Βήμα 3

Κρατώντας το πλαστικό χερούλι, τοποθετήστε την ειδική κεφαλή μεταξύ των ούλων και του εσωτερικού τοιχώματος του μάγουλου, αφού προηγουμένως έχετε καταπιεί την περίσσεια σάλιου. Τρίψτε την κεφαλή στο εσωτερικό τοίχωμα του μάγουλου προς κάθε κατεύθυνση για 3-4 λεπτά σαν να βουρτσίζετε τα δόντια σας.​

Βήμα 4

Τοποθετήστε τον στυλεό ξανά στη θήκη του, κλείνοντας προσεκτικά το πλαστικό κάλυμμα.

Βήμα 5

Τοποθετήστε τον σωλήνα συλλογής που περιέχει το προς ανάλυση βιολογικό υλικό στον ειδικό φάκελο απάντησης, μαζί με τa συμπληρωμένa έντυπa συγκατάθεσης και ερωτηματολογίου.

Βήμα 6

Επικοινωνήστε με την Εμβιοδιαγνωστική (info@genosophy.gr) γνωστοποιώντας τον κωδικό αποστολής που έχετε από την εταιρεία ταχυμεταφοράς (Speedex). Η Εμβιοδιαγνωστική με αυτό το τρόπο θα μπορέσει να παραλάβει τον ειδικό φάκελο και να προχωρήσει στον γενετικό έλεγχο.

Τρόπος αποστολής δείγματος

Επικοινωνείτε άμεσα με την συνεργαζόμενη εταιρεία μεταφοράς (Speedex), ώστε να παραλάβει το φάκελο. Η χρέωση γίνεται στην Εμβιοδιαγνωστική.

Κατόπιν, αποστέλλετε με email στο info@genosophy.gr τον αριθμό αποστολής του φακέλου, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να μπορεί το προσωπικό της εταιρείας να παραλάβει τα δείγματα από τα κεντρικά της μεταφορικής.

Στοιχεία αποστολής 

Προς Εμβιοδιαγνωστική (Υπόψιν Genosophy)

ΗOLD Speedex Courier Βοτανικού, 

Σιδηροκάστρου 1-3 

Αθήνα, 11855

τηλ: 694 515 5840

ΠΡΟΣΟΧΗ ΨΥΓΕΙΟ

​ΠΡΟΣΟΧΗ:

  1. Η ημερομηνία λήψης του δείγματος δεν πρέπει να απέχει από την ημερομηνία παραλαβής από την εταιρεία πάνω από δύο 24 ώρα.

  2. Η λήψη μπορεί να πραγματοποιείται Δευτέρα - Πέμπτη. 

  3. Αν τυχόν το δείγμα αποσταλεί καθυστερημένα δεν γίνεται αποδεκτό και ο πελάτης επιβαρύνεται τα έξοδα αποστολής.

Τρόποι Πληρωμής

Τράπεζα Πειραιώς

SWIFT-BIC: PIRBGRAA

ΙBAN: GR31 0172 1850 0051 8507 5509 152

Αρ. Λογαριασμού: 5185-075509-152

Δικαιούχος: Γκούσκου Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης

Στο καταθετήριο είναι απαραίτητη η αναφορά του ονοματεπωνύμου σας.

 

Επόμενα βήματα

Ο επιστήμονας υγείας παραλαμβάνει έναν μοναδικό κωδικό ανά πελάτη για να μπορεί αργότερα να ταυτοποιήσει τα ανώνυμα γενετικά αποτελέσματα του (διασφάλιση προσωπικών δεδομένων). 

Απαιτούνται τουλάχιστον 5-6 εβδομάδες για την παραλαβή των αποτελεσμάτων.

Απαιτείται συνεννόηση της Εμβιοδιαγνωστικής με τον επιστήμονα υγείας πριν τη διανομή της ανάλυσης στον πελάτη, έτσι ώστε να γίνουν πλήρως κατανοητά τα οπτικοποιημένα αποτελέσματα από τον εκάστοτε ασθενή-πελάτη.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΤΕΣΤ GENOSOPHY

bottom of page