ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΚΟΥΣΚΟΥ

Η Καλλιόπη Γκούσκου είναι η CEO της Εταιρείας «Εμβιοδιαγνωστική»

και Επιστημονική Υπεύθυνη των DNA test GENOSOPHY®.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός

Η Καλλιόπη Γκούσκου περάτωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια εντάχθηκε στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Μοριακής Βιολογίας Βιοϊατρικής του ιδίου Πανεπιστημίου.

 

Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών της σπουδών  πραγματοποίησε τη διδακτορική της διατριβή στο πεδίο της γονιδιακής ρύθμισης στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στη Κρήτη (Institute of Molecular Biology and Biotechnology of the Foundation for Research and Technology Hellas, IMBB-FORTH), έχοντας εξασφαλίσει εθνική χρηματοδότηση και υποτροφία από τον οργανισμό EMBO (European Molecular Biology Organization).

 

Συνέχισε την μεταδιδακτορική ερευνητική της δραστηριότητα στο ΙΜΒΒ-FORTH και, αργότερα, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε θέματα φλεγμονής, μεταβολισμού και καρκίνου λαμβάνοντας ευρωπαϊκές υποτροφίες και δημοσιεύοντας τη δουλειά της σε σημαντικά διεθνή περιοδικά.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, έλαβε εξειδικευμένη εκπαίδευση σε μεθόδους χρωμοσωμικής ανάλυσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε μεθόδους κλινικής κυτταρογενετικής από την Ελβετική Εταιρεία Ιατρικής Γενετικής (Swiss Society of Medical Genetics) και σε τεχνολογίες γονιδιωματικής στο Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο του University of Liverpool στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, δίδαξε για πολλά έτη στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης και στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Σήμερα είναι ακαδημαϊκός υπότροφος της  του εργαστηρίου Βιολογίας-Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ταυτόχρονα, θέλοντας να επικοινωνήσει με τον πλέον πρακτικό τρόπο τα πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα στο κοινό, η Καλλιόπη Γκούσκου παρακολούθησε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα e-learning «Life Coaching» του ΕΚΠΑ. Στη συνέχεια και έχοντας ως όραμα την ενσωμάτωση της μεθοδολογία του coaching στην Προδιαθεσική Γονιδιωματική συνέχισε τις σπουδές της στο ΕΚΠΑ παρακολουθώντας το πρόγραμμα «Certificate in Coaching – AC Accredited».

Επομένως, ερχόμενος κάποιος σήμερα στην εταιρεία έχει την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσει τις προδιαθέσεις του μέσα από τα γονίδια που μελετάμε αλλά κυρίως να «υποστηριχθεί» έτσι ώστε να υιοθετήσει τις στοχευμένες αλλαγές που προτείνονται, για να κατακτήσει τελικά μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

  • Instagram
  • Facebook
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ & ΚΛΙΝΙΚΕΣ
Ιατρική Σχολή 
Eργαστήριο Bιολογίας - Γενετικής
background6.png
th_white.png

© 2020 by GENOSOPHY® | All Rights Reserved

All registered trademarks are the property of their respective owners.