ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ένα νέο, διεθνές πρόγραμμα με τίτλο «Εφαρμογές της Γενετικής στη Διατροφή Ακριβείας» ξεκινάει στις 26 Οκτωβρίου 2020 από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ. Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως συμπληρωματικής εκπαίδευσης (e-learning) συντονίζει ο Αριστείδης Γ. Ηλιόπουλος, Καθηγητής Βιολογίας και Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Στο πρόγραμμα αυτό διδάσκει και η Δρ Καλλιόπη Γκούσκου σε θέματα που αφορούν που αφορούν την Επίδρασή της γενετικής στις διατροφικές συνήθειες αλλά και στο πώς η μεθοδολογία του life coaching  μπορεί να ενσωματωθεί στην παροχή διατροφογενετικής πληροφορίας.

 

Γιατί το πρόγραμμα αυτό είναι σημαντικό; 

Η εντυπωσιακή πρόοδος που έχει επιτελεστεί στην κατανόηση της σχέσης γονιδιώματος και διατροφής τη τελευταία εικοσαετία επιβάλλει τον συγκερασμό των επιστημών της Γενετικής και της Διαιτολογίας προς την κατεύθυνση της Διατροφής Ακριβείας. Η Διατροφογενετική αλλάζει ριζικά την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και συνοδών νοσημάτων, παρέχοντας εξατομικευμένες διατροφικές συστάσεις που λαμβάνουν υπόψη το γενετικό προφίλ του κάθε ατόμου.

Στο Πρόγραμμα διδάσκουν έμπειροι καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μαζί με καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της Διατροφογενετικής που μοιράζονται το όραμα της αριστείας στη γνώση και στην καινοτομία. Η πολύχρονη εμπειρία των διδασκόντων αντικατοπτρίζεται στο δομημένο, ολοκληρωμένο και εστιασμένο πρόγραμμα σπουδών που αποσκοπεί σε μετρήσιμα και πρακτικά αποτελέσματα, με έμφαση στην ικανότητα των εκπαιδευόμενων να κατανοούν και να διαχειρίζονται τη διατροφογενετική πληροφορία.

Ποιοι μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα; 

Το Πρόγραμμα παρακολουθείται από διαιτολόγους-διατροφολόγους, ιατρούς, βιολόγους και άλλους βιο-επιστήμονες που ενδιαφέρονται για τις εφαρμογές ή/και την περαιτέρω έρευνα στο πεδίο της Διατροφογενετικής. Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος σπουδών αντικατοπτρίζουν αυτόν τον δυισμό.

Η εφαρμογή της γενετικής πληροφορίας στον καθορισμό των διατροφικών συστάσεων πραγματοποιείται από επιστήμονες οι οποίοι διαθέτουν τη σχετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και πιστοποίηση.

Το ΕΚΠΑ χορηγεί στους επιτυχόντες του προγράμματος Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, και απονέμονται βαθμοί ECVET 5,2 (European Credit System for Vocational Education and Training) καθώς και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass που είναι διεθνώς αναγνωρίσιμα.

Το πρόγραμμα είναι διεθνές και η επίσημη γλώσσα είναι τα Αγγλικά. Στο τέλος κάθε ενότητας θα υπάρχει μια εργασία με μέγιστο αριθμό 1000 λέξεων. Στο τέλος όλων των ενοτήτων θα υπάρξει εξέταση με multiple choice. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 13 εβδομάδες και το συνολικό κόστος είναι 400 ευρώ.

elearning-university-of-athens-presentat

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Εφαρμογές της Γενετικής στη Διατροφή Ακριβείας», επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ εδώ.